Studentenwoningen Dronten

Studentenwoningen Dronten
6 maart 2017 Carla Renkema

Studentenunits

In opdracht van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) zijn er 17 studentenwoningen gebouwd op het terrein van de Aeres hogeschool te Dronten. Elk van deze studentenwoningen heeft 5 studentenunits en 1 gemeenschappelijke keuken. Iedere unit heeft een eigen badkamer met toilet. De woningen bieden onderdak aan 85 studenten.

In het metselwerk van de langs gevels is een diagonaal opgenomen, in een ander kleur metselwerk, die een knipoog geeft naar de boerenschuren.

Daarnaast is er grote zorg besteed aan de detaillering van het metselwerk. Boven de ramen in het donkere metselwerk is een rollaag gemaakt. De hoeken van het hele blok en de entree van de woningen zijn voorzien van een lichtere steenkleur. Verder zitten er kleine verspringen in het metselwerk, zodat de menselijke maat van dichtbij goed ervaren wordt.

Kant en klaar aangevoerd

OFW heeft voor een zeer snelle bouwtechniek gekozen. In samenwerking met iQ-wonen worden de units zo goed als compleet met vrachtwagens aangevoerd. In de fabriek worden de units al geheel ingericht, zodat er op de bouwplaats alleen nog maar een gevel omheen gezet hoeft te worden.