Campus Homerus Almere

Campus Homerus Almere
31 maart 2020 Ilona Winters

Campus Homerus

25 lofts voor één-en tweepersoons huishoudens en een aantal commerciële ruimten.

Het Homeruskwartier in Almere Poort is bijzonder en uniek. Het is de grootste woonwijk in Nederland die volledig door de eigen bewoners wordt gebouwd. En dat resulteert in een bijzondere wijk, die zowel nationaal als internationaal als voorbeeld voor een bijzondere stadsontwikkeling geldt.

Als één van de eersten realiseerde de bouwgroep Campus Homerus hier onder begeleiding van Archidev BV een appartementencomplex met 25 kleine, betaalbare koopappartementen voor starters op de woningmarkt. Binnen het door ons bureau opgezette concept konden de deelnemers in de bouwgroep het eigen appartement aanpassen en invloed uitoefenen op de gevels en algemene ruimten. Op de begane grond zijn overeenkomstig de regels van het bestemmingsplan winkel- of bedrijfsruimten gebouwd. Inmiddels is hiervoor de regelgeving aangepast zodat deze ruimten ook als woonruimte gebruikt kunnen worden.

De 25 appartementen zijn verdeeld over drie blokken met elk een eigen ingang, fietsenberging en trappenhuis. Gezamenlijk delen de appartementen één dakterras. Achter de commerciële ruimten, onder de woningen zijn een aantal parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd.

Door de persoonlijk keuze van bewoners voor gevelindeling en het gebruik van verschillende soorten baksteen en gevelafwerking is het ontstane gevelbeeld kleinschalig en gevarieerd, passend bij de omringende vrijstaande woningen.