DE BOLDER

Dronten

Vormgevingselement

‘Omarmen’

  • LocatieDe Bolder, Dronten
  • Aantal huizen/appartementenKantoorgebouw
  • Verdiepingen2.129 m²

Samen optrekken

In het centrum van Dronten staat bedrijfsverzamelgebouw De Bolder. Op de hoek van de Helling met het Gangboord is dit ankerpunt een duidelijke markering.

Begin jaren 90 waren er meerdere ondernemers die aan het groeien waren. Architektenburo Brink & Fleer, VSO makelaardij en de Univé zijn een samenwerking aangegaan voor het realiseren van een nieuw gezamenlijk pand.

Gemeenschappelijke spil

De gemeenschappelijke entree is de spil van het ontwerp geworden. Een glazen kern die omringd wordt door een schuin oplopende bakstenen gevel.

De ontsluiting van het pand zit aan de zijde van de parkeerplaats. De centrale entree zorgt ervoor dat alle panden vanuit deze kern ontsloten kunnen worden. Door middel van een stalen spiltrap kunnen de verdiepingen worden bereikt. Of met de aanwezige lift.

Alle kantoren liggen om de glazen kern heen, achter een bakstenen gevel. De ramen geven een duidelijke orde aan, van beneden naar boven verkleinen ze. Het duidelijke ritme geeft het pand een stevige uitstraling. Een echte ‘bolder’.

Knipscheer-850x850-2

De trappenhuizen zijn herkenbaar door de doorlopende raampartijen.

Bekijk meer foto’s

Bekijk meer foto's

Bekijk ook deze
projecten eens

Wij staan altijd klaar voor nieuwe projecten. Heeft u een geweldig idee en heeft u hulp nodig bij de realisatie? We komen graag met u in contact.