DE FERDINAND

Dronten

Vormgevingselement

Wonen in het landschap

  • LocatieCultus, Dronten
  • Aantal huizen/appartementen50 appartementen
  • Verdiepingen3.305 m²

Toegankelijk & Stijlvol

Vlak bij het station van Dronten staat ‘De Ferdinand’. Een woningcomplex met 50 appartementen, van net geen 50m². Uitgangspunt was het realiseren van sociale huurwoningen met de uitstraling van een hotel (lees: goed smoelen voor een minimale prijs!).

Ferdinand was binnen de gemeente Dronten een ontwikkelaar van kleine bedrijfspanden. Zijn droom was om naast de kleine ondernemers, ook de mensen met een kleine portemonnee een fijne woonplek te gunnen.

Slim en efficiënt

Vanuit dit sociale uitgangspunt is er bewust voor gekozen om de oppervlakte van de appartementen onder de 50m² te houden. Vanuit het bouwbesluit gelden dan soepelere regels, waaronder het vervallen van de verplichte private buitenruimte en de grootte van de bergingen.

Het complex is zo compact mogelijk ontworpen. Alle appartementen worden ontsloten door een interne gang, met in het midden het hoofdtrappenhuis met lift. Door deze indeling ontstaan er 4 appartementenblokken, welke verwijzen naar de vier windrichtingen. Noord, Oost, Zuid, West, thuis best… Maar ook dat dit een plek is waar iedereen vanuit alle windrichtingen mag komen wonen.

Knipscheer-850x850-2

De gevel laat de vierdeling terug zien. Hout en wit stucwerk wisselen elkaar per bouwdeel af en worden bij elkaar gehouden door de glazen entreepartij in het midden.

De Ferdinand - Dronten

Natuurlijke schoonheid

Er is bewust gekozen voor natuurlijke en lichte materialen. Het warme hout zorgt voor een vriendelijke uitstraling. In combinatie met het lichte stucwerk is het een licht gebouw dat open staat in een groene omgeving. Dit wordt nog verder versterkt doordat het parkeren geheel aan het zicht onttrokken is. De parkeerplaatsen liggen half verdiept en het gebouw is opgetild. Door het omliggende terrein omhoog te brengen staat De Ferdinand krachtig in het groene landschap.

Bekijk meer foto’s

Bekijk meer foto's

Bekijk ook deze
projecten eens

Wij staan altijd klaar voor nieuwe projecten. Heeft u een geweldig idee en heeft u hulp nodig bij de realisatie? We komen graag met u in contact.