KNIPSCHEER

Hattemerbroek

Vormgevingselement

Krachtig markeerpunt op Industrieterrein H²0

  • LocatieWarmtekrachtstraat, Hattemerbroek
  • Aantal huizen/appartementenKantoor met bedrijfsloods
  • Verdiepingen972 m²

De kracht van integratie: Kantoor en Loods

Aan de Warmtekrachtstraat, op het nieuwe industrieterrein tussen Wezep en Zwolle, staat het nieuwe kantoor met loods voor Knipscheer Infrastructuur. Naast vestigingen in Dronten, Almere, Emmeloord, Lelystad, Zeewolde en Heerenveen is daar nu ook de Veluwe bijgekomen.

Knipscheer Infrastructuur is werkzaam op het gebied van grond-, weg- en (water)bouwkundige werken en civiele betonbouw. Voor de locatie op bedrijventerrein H²O te Hattemerbroek was er behoefte aan kantoorruimte met een opslagloods.

Eenheid & Harmonie

Het idee achter dit ontwerp is de omarming van het kantoor door het bedrijfspand. Vaak zijn de kantoren in oppervlak ondergeschikt aan de loodsen die er aan vast zitten. Een tweedeling in het ontwerp is hier vaak een gevolg van. Om dit hier te voorkomen is de staalplaat van de loods doorgezet in een strekmetaalgevel; het betrekken van het kantoor bij de hal. Door de punt die gevormd wordt ontstaat hier een krachtig gebaar.

De entree van het kantoorgedeelte ligt terug ten opzichte van de loods. Een grote aluminium pui nodigt uit om het pand te betreden. Het staal dak van de loods loopt door zodat er een overkapping bij de entree ontstaat. Door het toevoegen van een strekmetalen gevel wordt het inregenen en het zonlicht gereduceerd, maar komt er wel licht door naar binnen.

Knipscheer-850x850-2

De aangekochte kavel is uitgangspunt geweest voor het ontwerp. Door de ligging op een hoek, is de rechthoekige kavel scherp afgesneden. Het pand volgt deze schuine lijn in twee richtingen; langs de rooilijn, maar ook omhoog.

Harmonie: evenwicht in alles

Industriële reflectie

Het kantoor zelf is voorzien van een verticale cementgebonden gevelbeplating. Een eigen karakter onder de strekmetalen luifel, die een horizontale belijning heeft. 

De kleursamenstelling is grijs. Knipscheer Infrastructuur houdt zich bezig met industriële (beton-)werken, waar dit pand dus een mooie reflectie van is. Industrieel met een mooie verfijning. 

De terreininrichting is hier ook in het ontwerp meegenomen. De vlaggenmasten en de naam aanduiding staan ook in een witte betonnen driehoek. De verdere inrichting met stoere grassen, grindvlakken en gras maakt het hele plaatje compleet. 

Bekijk meer foto’s

Bekijk meer foto's

Bekijk ook deze
projecten eens

Wij staan altijd klaar voor nieuwe projecten. Heeft u een geweldig idee en heeft u hulp nodig bij de realisatie? We komen graag met u in contact.