SHORTGOLF

Swifterbant

Vormgevingselement

Schokbeton in een nieuw jasje

  • LocatieRivierduinweg 9, Swifterbant
  • Aantal huizen/appartementenGrand Café met zaal- en expositieruimte
  • Aantal huizen/appartementen623 m²

Een groene oase: Shortgolf Swifterbant en het agrarische verleden

In het buitengebied van Swifterbant ligt midden in het belvedère-gebied Shortgolf Swifterbant. Shortgolf Swifterbant is een plek waar je kunt golfen, kunt vergaderen of lekker kunt genieten in hun Grand Café ‘Off Course’.

Vóór 2007 was deze plek nog een boerenakker waar aardappels en uien werden verbouwd. Met het idee om er een golfbaan met horeca op te houden kreeg deze plek een ware metamorfose.

Unieke ontwerpdetails

Voor het ontwerp van het Grand Café is er zeker een verwijzing te vinden met het agrarische leven. De hoofdvorm heeft een gelijkwaardig volume als de meeste schuren die in de omgeving staan. Het pand past hierbij in het landschap.

De kopgevels zijn door middel van de kozijnen verdeeld in ‘hokjes’. Een verwijzing naar de schokbeton schuren die karakteristiek zijn voor de schuren in de polder. Ook de baanderdeur is terug te vinden in het café. Een baanderdeur is een hoge grote deur die toegang geeft tot de stallen, waar landbouwmachines door naar binnen kunnen.

Knipscheer-850x850-2

Aan de terraszijde zit een grote glazen pui boven de entree. Deze glazen opening in het dak refereert naar deze deur.

Shortgolf - Swifterbant

Duurzaam ontwerp van het Grand Café

In het ontwerp is ook rekening gehouden met de bezonning. De straatzijde is naar het zuiden gericht en deze gevel is hierdoor ook meer gesloten gehouden. De noordzijde, waar tevens het uitzicht op de baan is, is daarentegen bijna geheel voorzien van glas.

De gevels zijn voorzien van red Cedar planken. Er is bewust gekozen om in deze groene omgeving een natuurlijk materiaal toe te passen.Ook binnen speelt hout een belangrijke rol. De hoofddraagconstructie bestaat uit houten spanten. Oude houten bekistingen zijn gebruikt voor aftimmering en de bar en een aantal tafels zijn gemaakt van oude houten spanten van een pand uit de omgeving.

Het Grand Café is dus zeer passend in haar omgeving ontworpen met een heel eigen invulling.

Bekijk meer foto’s

Bekijk meer foto's

Bekijk ook deze
projecten eens

Wij staan altijd klaar voor nieuwe projecten. Heeft u een geweldig idee en heeft u hulp nodig bij de realisatie? We komen graag met u in contact.